Dag 3 – Berätta om din hunds ras


Rex är som ni vet en blandras närmre bestämt en Dobermann, Hovawart, Ridgeback korsning.

Här har ni lite information om de tre raserna, mer hittar ni på rasklubbarnas hemsidor som ni kommer till om ni trycker på länkarna nedan.


Dobermann
Dobermannen är en brukshund som ursprungligen kommer från Tyskland. Den är synnerligen lämplig som sällskaps-, skydds- och brukshund såväl som familjehund.

I avelsarbetet eftersträvas en medelstor, kraftig och muskulöst byggd hund, som trots den substansfulla kroppen uppvisar elegans och ädelhet.  Genom sina eleganta linjer och stolta hållning, sitt temperament och beslutsamma uttryck motsvarar den idealbilden av en hund. - Plockat från Svenska Dobermannklubben

Hovawart
Här finner du information om den tyska hundrasen Hovawart, som är en medelstor allroundhund lika lämpad som brukshund som familjehund.

Hovawart är en gammal tysk ras och var redan på medeltiden en populär sällskapshund. Hovawart betyder gårdvar och namnet kommer ifrån tyskans: hova = gård och wart = väktare. - Plockat från Svenska Hovawartklubben

Rhodesian Ridgeback
Rasen har sitt ursprung i södra Afrika, där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige går den mest som sällskapshund. Ridgebacken används i en mindre omfattning i bruksgrenarna, agility samt som jakt/eftersökshund.

Rhodesian ridgeback tillhör grupp 6, drivande och spårhundar, med ca.400 registrerade hundar per år. Antalet Rhodesian Ridgebacks som registrerades år 2005 var 486 stycken, detta var en ökning med 70 från föregående år. - Plockat från Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige



Kommentarer
Ebba

SV: Det kan jag absolut göra :) Jag har gått kurser osv men ännu inte tävlat, men jag kan absolut berätta det jag vet ;) Kika in lite senare!

2011-10-02 @ 16:42:24
URL: http://ebbamolly.se
Dessi & Teddie :)

Sv: Tack så mycket :)

2011-10-02 @ 20:05:25
URL: http://lagottonteddie.blogg.se/
Ebba

SV: Det var så lite så! :) Det är det bra med hundbloggar, man kan dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter! :)

2011-10-02 @ 20:59:19
URL: http://ebbamolly.se
Elin

Oj, trodde han skulle ha labrador också i sig! :)

2011-10-03 @ 17:21:59
URL: http://fluffmonster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0