Flyttkaos! Ursäkta att jag är så fasansful...

img_8941 (MMS)

Flyttkaos! Ursäkta att jag är så fasansfullt dålig på att svara på kommentarer! Bloggar igen när jag får tillgång till dator!


Fullt ös mitt i flyttkaoset!Idag är det fullt ös här.

Ska packa det sista, vilket är halva lägenheten och efter älskling slutar jobba så är det dags att tömma lägenheten.

Så det blir ingen vidare aktivitet här idag är jag rädd!

Men nu mitt i flytten och sådär hade jag tänkt höra med er andra hur ni gör med djuren när ni flyttar?

Hänger dem med? Har ni djurvakt?

Hos oss kommer nog Rex få vara med under flytten.Inga inbrottstjuvar bara hyresbolaget

Som ni märkt så har det inte blivit mycket bloggande utan mer designeri dem senaste dagarna. Har haft äran av att ha haft finaste Jazz här och då har det mest varit ett äventyr dagarna i ända.

Just nu ligger hon i soffan med huvudet nerborrat i soffan och sover och Rex ligger i korgen och jag sitter här mitt i detta flyttkaos, dricker en kopp kaffe och iaktar hundarna när dem sover.

Dem senaste dagarna har jag svurit mig blå i tysthet över att Jazz duktigt väcker mig mitt i natten när hon hör något som faktiskt kan vara farligt. Då är det bara att masa sig upp och visa henne att det var inte en inbrottstjuv vid någon av dörrarna, det var inte något lömskt monster som gömt sig i garderoben utan för det mesta är det råttorna som lever loppan i buren.

Men imorse tackar jag Jazz hjärtligt för att hon väckte mig och fick mig att masa mig bort till dörren. Där pågick det nämligen något på riktigt, det var tre karlar från mitt hyresbolag som hade den yttre förrådsdörren (ligger mitt emot min dörr) vid öppen och kånkade ut saker.

Först kom det en med likadana bananlådor som jag har, sen kom det en med en likadan monsterdatorskärm som jag har och sist kom det en med en glasskiva till ett vardagsrums bord invirad i ett påslakan som såg precis ut som det jag har..

Insåg då att det är mitt förråd dem faktiskt tömmer och hoppar ut i mina gula mjukisbyxor med en sovtofs och frågade varför dem tömmer mitt förråd?!

Då fick jag höra att det inte var mitt förråd och jag berättade att det där har varit mitt förråd dem senaste två åren så det så. Och uppenbarligen fick jag för två år sedan ett förråd som jag inte skulle ha haft då det faktiskt skulle ha tillhört en annan lägenhet.

Efter lite om och men och frustration från mig som faktiskt blivit väckt av att någon bär iväg mina ägodelar gick dem med på att låta mig behålla förrådet tills jag flyttar ut, vilket är imorgon.

Så tack Jazz för att du väckte mig imorse!

Elin & hennes fluffmonster har fått en ny design!


Deras blogg hittar du HÄR!

Lathunden har fått en ny design!


Hennes blogg hittar ni HÄR

Hundvakt åt vackra Jazz
Här har det varit full rulle hela kvällen.

Ett, tu, tre blev jag minsann hundvakt och ska vara det nästan hela veckan till vackraste Jazz.

Em, D & Tiiu var även här en sväng och käkade tacos och jag, Em & hundarna tog en sväng ute.

Efter dem åkt hem och även S, så kom tant J och L förbi på en kaffe.

Följde dem sedan hem och tog en längre runda med hundarna. Blev lite koppelgångsträning och i allmänhet lite hjärngympa.

Tyckte redan innan jag fick chansen att vara hundvakt att Jazz var ett litet krutpaket och visst hade jag rätt.

Tog ett tag för henne att varva ner och hon har redan hunnit hitta på en hel del hyss..

Men när hon tittar upp på en med dem där underbara ögonen kan man inte annat än att le åt henne.

Nu ligger en utmattad Rex i sin korg och sover och en utmattad Jazz ligger i soffan och sover.

2 191 dagar med dig <3

Idag är det 6 år sen du och jag blev vi.

Jag kan fortfarande inte med ord förklara vad du betyder för mig, frasen jag älskar dig känns alldeles för liten på något vis.

Du är min vän, min kamrat, min hjälte, den jag delar alla mina hemligheter med, min själsfrände, min älskade & mitt allt.

Jag blir fortfarande sådär varm inombords när jag tänker på dig och efter 6 år finns det fortfarande fjärilar i magen när jag ser in i dina ögon.

Jag kan inte se mig utan dig och jag älskar dig lika mycket idag som igår, som för 6 år sen.

Men för att avsluta det här inlägget väljer jag ändå den där lilla frasen..

Jag älskar dig, nu & föralltid. ♥
Isbjörnar och hundar som "leker" ?!?Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det här filmklippet.

Å ena sidan så är det grymt häftigt att se dessa isbjörnar försöka ha någon form av samspel med hundarna men å andra sidan sitter i allafall jag och spänner mig när isbjörnarna börjar vara lite väl gosigt hårdhänta mot hundarna.

Intressant filmklippt minst sagt!

En promenad i en annan del av stan

Vad kul att så många svarade på vad hundarna får för foder på föregående inlägg!

Idag tänkte jag dela med mig av lite kassa Iphone bilder från en promenix jag, Em & hundarna tog igår på ett område i Växjö där vi båda en gång i tiden har bott, dessutom samtidigt. Vad jag saknar att bo där!


Lägenheten längst ner bodde jag, S & Rex i för sisådär 3 år sedan <3Om vi sen bortser från det faktumet att promenaden avslutades med att slänga in en Whippet i skuffen som tyckte att hästskit är gott att äta och en stor, gul Rex som tyckte att hästskit det ska man ta med hem genom att rulla sig i det så var det en hemskt trevlig promenad och en mindre trevlig bilresa hem!

Torrfoder, färskfoder, foder, foder foder!

Det är en del foder-diskussioner på en del av hundforumen jag hänger på. Torrfoder vs torrfoder, torrfoder vs färskfoder, färskfoder vs färskfoder.

Själva har vi provat det mesta på Rex, allt från billiga torrfoder till svindyra torrfoder innan vi hittade Bravo Plus med vom som är det foder som har funkat bäst på Rex!Vad ger ni era hundar och är ni nöjda med det?

Em har fått ett designbyte!

Ursäkta kvaliten på bilden! HÄR hittar ni hennes blogg där ni kan kika på den nya designen och se massa bilder på hennes fnattiga Whippet Tiiu!


Hundiga länkar i menyn!

Som ni kanske har sett i menyn till vänster har jag lagt till lite bildlänkar till hittills 3 ställen.

Victoria Stilwells hemsida


Skks köpa hund hemsida


Svenska kennelklubbens hemsida


Nu till min fråga, saknar ni någon hundig hemsida bland min länkar?
Vad mer kan jag lägga till där?!

En lugn dag med klickerträning & höstluft

Idag har vi haft en lugn dag, matte har haft ont i magen så vi har varit ute och traskat lugnt och nu börjar man känna på luften att hösten är på ingång och jag kan inte älska det mer! Har även klickat lite idag med den nya klickern som är underbar!

Just nu övar vi på att öppna kökslådor. Jag har bundit fast en kökshandduk i en tom kökslåda och Rex har efter 3 korta tränings intervaller på bara någon dag fattat precis vad han ska göra.

Och för att göra det extra roligt för honom brukar jag lite till och från peka på lådan vid mindre speciella tillfällen och när han går fram och öppnar så ligger det en frusen färskfoder bit i lådan!
Mums tycker Rex, kul tycker matte!

Har även träffat tant J en sväng och gått en kort promenix och pratat strunt.
Nu tänkte jag alldeles strax ta och krypa i säng för att försöka vrida tillbaka dygnet.

Har hösten kommit till er än?


Bild från Augusti förra året, hjärtat ligger och myser i gräset. <3

Finbesök med gåvor till både Rex & matte

Har haft finbesök av Em idag som kom hit efter jobbet. Bjöd på lite mat i form av ris med kinamix, quornfärs och en färdig sås från Uncle Ben´s. Med sig hade hon dessutom presenter till både matte och Rex.Rex fick en påse med grisöron och matte fick en ny klicker! Oj, som jag har längtat efter en ny klicker! Den här är tystare, smidigare och underbar! Modellen är "I-click clicker" och än så länge älskar jag den!

Just nu sitter jag och lyssnar på en av Victoria Stilwells podcasts och den jag lyssnar på nu handlar mycket om hennes program, den nya säsongen och hur hennes program är uppbyggt, inspelning & allt.

Vad har ni hittat på idag?

Jesse the Jack Russell TerrierSatt ni också med munnen vidöppen efter att ha sett klippet?
Vilken motivationskick jag fick mig!

All deras träning görs med positiv förstärkning & klicker.
Deras hemsida hittar du HÄR

Hundböcker som saknas i min bokhyllaIt's Me or the Dog: How to Have the Perfect Pet

Throughout the book, Victoria reminds pet owners that training isn’t about imposing a trainer’s will on a dog—it’s about giving the dog the tools needed to live in the human world.

Central to her philosophy is the idea that in order to fully understand and effectively communicate with your dog, you must first learn to talk and think dog while seeing the world from the dog’s point of view.

Only then can the bond between dog and owner truly be based on constructive discipline, mutual respect, and love.

HÄR finns den att köpa
The Other End of the Leash

Now considered a classic in the field, this book will revolutionize the way you interact with your dog. 

A fantastic starting point for anyone interested in learning about dog behavior and training, it is also a great read for those who are already well-versed in the topic.

Ever wondered why your dog doesn't always do what you want?  Sometimes the answer lies in the mirror! 

This nationally acclaimed book written by Patricia McConnell looks at humans as just another interesting species, muses about how dogs might interpret our behavior, and suggests how to interact with them in ways that bring out the best in our four-legged friends.

HÄR finns den att köpaLove Has No Age Limit


The latest from Patricia McConnell and Karen London, this book should be attached to the collar of every newly adopted dog, five months and older! 

Love Has No Age Limit is affordable, accessible and destined to help more dogs find and stay in their forever homes.

So here you are, right next to a new dog who just entered the house, and whose life history you know little or nothing about. Now what? 

How do you welcome an adult or adolescent dog into your home and incorporate this new individual into your family? 

This booklet is designed to help you ease the transition from "new dog" to "family member" by guiding you through the first steps of this new relationship.

HÄR finns den att köpa

Underbara, söta, rara Victoria Stilwell


Jag måste få bikta mig,
håll i er nu och sätt er gärna ner. Jag har många gånger bara zappat in på hennes program och zappat bort fem minuter senare.

Nu sitter jag här med en kopp kaffe och lyssnar på en av Victoria Stilwells senaste podcasts som man hittar på hennes hemsida, efter att ha sett dagens avsnitt på Tv3.

För en tag sen tog jag mig tiden att faktiskt se ett helt program och googla henne efteråt och se där, hon har ju en hemsida! På hemsidan har hon ju faktiskt information om hur hon jobbar, hennes filosofi och mycket mer.

Gräver man djupare finner man information och jag blev mer eller mindre överlycklig av att läsa på om hennes filosofi & hennes arbete med hundar.

För kom igen nu, hur många av oss sitter inte framför dessa tvprogram utan att tänka på att programmen faktiskt är små ihopklippta delar

Så det enda jag mer eller mindre har att säga är faktiskt - mer Victoria Stilwell åt folket!

Ni hittar hennes hemsida HÄR och jag rekomenderar er starkt att faktiskt ta tiden och gå in och läsa.
Helgen leder mot sitt slut

Hej mina vänner!

Sitter här på kvällskvisten med en stor kopp kaffe och ser mig om i det kaos som är min lägenhet och inser att jag inte alls gillar att bo mitt i ett flyttkaos. Flyttkaoset efter själv flytten är mysig men inte flyttkaoset innan en flytt.

Strax kommer älskade J bort på en kopp kaffe och i helgens har vi haft lite stadsfest som SMP så fint kallade det för så därav min ledighet från bloggen.

Nu ska jag svara på lite mail och forumssurfa en stund.
Vad har ni haft för er i helgen?


Midsommar 2011 - Rex inväntar en Tiiu som strax efteråt sprang förbi i full fart <3

Fnatt på fältet den 2 Augusti!

Här kommer lite bilder från den 2 Augusti när jag, Em & hundarna var iväg och fnattade på vårt favorit fält.


Svär som en borstbindare & flyttpackning

Hej bloggen!

Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe, lyssnar på lite musik och surfar. Rex ligger i sängen och snarkar högljutt efter en runda och lite födosök.

Planerna för dagen var att tvätta och jag svor som en borstbindare när jag vaknade och insåg att klockan var en och en halvtimme för sent. Bara att boka ny tid.

Nu blir det kaffe, nötter och lite Tudors innan jag ska ge mig på att packa ner det jag inte behöver i köket.
I vilken ände har ni börjat när ni har börjat packa inför flytt?


Rex när han som så många gånger förut smyger på Tiiu <3

Förbesiktning, kaffe och fältfnatt på G!

Hej bloggen!

Idag är det då dags för förbesiktning av lägenheten. I denna stund väntar jag på att Em och Tiiu ska dyka upp och vid 13 snåret ska besiktningsmannen komma. Efter han varit här och kikat så blir det kaffe med Em och massa prat och efter det är väl planerna att ta oss ut på en picnic med kameran till vårat favvo fält!

Nu ska jag slänga på en kanna kaffe och ta itu med disken.
Vad händer hos er idag?


En bild från det underbaraste fältet på dem underbaraste fnattdjuren <3

Uppdatering om Rex

Tänkte det kunde vara dags för en uppdatering om Rex och specifikt hans hälsa för er som följt den.

Han har ju gått på en kur Andapsin som vi slutade med för drygt en vecka sedan och jag fasade över att han då skulle återgå till att kräkas och vägra äta pga magkatarren. Men om jag hade fel, han är mer matglad än någonsin!

Så fort man har något i matväg framme så har man garanterat en Rex som sitter bredvid och ser alldeles sådär jätte fånig ut med sina stora öron, sin bedjande blick och den där lilla svansviftningen som han gör med enbart svanstippen.

Och ibland vill jag bara gråta en skvätt över att han faktiskt sitter och tigger mat, jag vet det låter galet.

Något annat vi börjat med som Rex tycker är bland det roligaste som finns är att gömma hans burgare medans han får sitta och vänta i köket eller i sängen. Sen ger man honom ett varsogod och han kör nosen i backen och skuttar med svansen så hög den bara kan bli runt i lägenheten på jakt efter maten.

Är fruktansvärt kul att se honom trava runt och nosa febrilt och sen se honom bli överlycklig när han hittar en burgare som han travar ut med i vardagsrummet, lägger sig platt på mattan och tuggar nöjt i sig den.

Så med andra ord mår Rex bättre nu än han gjort på väldigt länge!


Mitt älskade hjärta! <3

Promenix, kaffe och lite packning

Hej bloggen!

Har precis kommit in från en sväng i det fina vädret med Rex.

Vi fick två "möten" som han klarade utan större problem. Visst stretar han något, fokuserar lite för mycket på dem andra hundarna och ibland får matte nöjet av att höra honom agera brunstig ko och dem andra beteendena kan även dem gå till överdrift beroende på hur nära den andra hunden är. Men det är en kopiös skillnad mot innan.

Efter anfallet från hunden i September förr förra året trodde jag aldrig vi skulle nå hit igen. Jag kände mig sabbad för livet och vände på klacken och sprang hem varenda gång vi mötte en hund.

Nog om det. Dagens planer är att först och främst hämta mig en gigantisk kopp nybryggt kaffe och kika på senaste TB avsnittet. Boka en tvättid, diska den lilla disk som är skitig och eventuellt börja packa ner köket i bananlådor.

Vad hittar ni på idag?


Snyggo hjärtat och hans rakade mage <3

Välkommen till min nya blogg!

Efter mycket funderande fram och tillbaka så bestämde jag mig för att efter mycket om och men att stänga ner min gamla blogg. Den har följt mig sen 2007 men nu är det dags för något nytt. Designen är jag inte riktigt nöjd med och den är väl inte heller riktigt färdig men den får vara som den är.

 

Anledningen till att jag säger adjö till den gamla bloggen är för att den tillhör den gamle jag. Jag är idag inte samma person som jag var när bloggen startades och det ligger mycket personligt längre bak i den som jag inte längre vill ska tillhöra allmänheten.

 

Jag kommer fortsätta blogga, misströsta inte. Jag kommer fortsätta skriva om mitt och Rex liv alla galenskaper vi hittar på. Jag kommer skriva om rådisarna och djur och deras välfärd, jag kommer fortsätta skriva om det som engagerar mig och blanda det med lite bokprat, serier & filmprat.

 

Nu ska jag slänga på en kanna kaffe och fortsätta kika på PPL .


Information & Kontakt

Mer info kommer inom kort...

"Portfolio"

Mer info kommer inom kort..

Designer till andra (klicka för större format)

Egna designer (klicka för större format)


Om rådisarna

Lite kort om tjejerna!

Tippen var den första råttan jag ägde i vuxen ålder. En väninna till mig hade henne hemma och hade inte riktigt fastnat vid henne och hon märkte väl att jag bara älskade den lilla krabaten så en vacker dag fick hon följa med mig hem. Hon var en helt fantastisk liten tjej som kom överrens med allt och alla varesig det var Rex, hennes kompis Sötnöt eller vilken annan människa som helst. Hon fick dessväre somna in kort efter att jag fick henne pga mycoplasma.

Sötnöt är råtta nummer två att komma in i mitt liv. Hon köptes som sällskap till min första råtta Tippen som jag fick av en väninna. Sötnöt köptes i en djurbutik här i stan och det var love at first sight. Vi hade många krångliga månader framför oss då hon var mer råtta än jag var beredd på. Hon var helt vild och jag som i vuxen ålder fick en redan tam råtta som första råtta grät floder över att Sötnöt inte gillade mig. Än idag har vi vissa problem med hanteringen men hon är nu en ängel i jämförelse.Gaia & Bonnie var två systrar som omplacerades nere i Kalmar som fick flytta in som sällskap till Sötnöt när jag förlorade älskade Tippen. Och jag kan ju på rak arm tala om att jag hade ett rent helvete i början. Gaia & Bonnie var det inga som helst problem med, dem hoppade rätt ur transportburen och upp i mitt knä.

Däremot kombinationen Sötnöt, Gaia & Bonnie hade jag en del problem men till slut blev även dem vänner. Vackra Bonnie fick somna in alldeles för tidigt pga cancer men Gaia lever vidare och är en busig rackarunge trots sin ålder.Ruth & Astrid är två tjejer till som kom från samma djurbutik som Sötnöt. Vi var inne och kikade på deras gnagare en dag och givetvis hade dem råttbebisar inne. Och uppkrupen i ett hörn, totalt vettskrämd för allt satt en liten grå tjej - mitt hjärta brast. Så med mig hem ett besök senare följde Ruth och en annan liten tjej vars röda ögon jag fastnade för hem.

Vad jag inte visste var att jag trots min påsamlade kunskap skulle få oerhört mycket att jobba med vad gällde Ruth. Astrid var mer eller mindre handtam redan när jag fick hem henne och hittade en favoritplats innanför min tröja. Ruth däremot ville helt enkelt inte hanterad och hur mycket jag än försökte så blev det inte bättre än att hon åtminstone kom fram till buren när hon märkte att jag var där.

Midsommar samma år som jag köpte Ruth & Astrid somnade Ruth in hemma i buren och den 28 december -11 somnade Astrid in hemma i min famn & jag saknar dem båda.


Ninja & Blixten kom till från en bekant som i sin tur köpt loss en kull råttor som skulle ha blivit ormmat. Ninja är precis som det låter en riktig liten Ninja, överallt och ingenstans samtidigt och gärna upp och ner. Blixten var hennes lugnare mer sansade och myssugna syster.

Jag säger var eftersom jag fick ta bort henne bara två dagar efter det att Ruth hittades död här hemma. Veterinären trodde Blixten hade drabbats av en hjärnblödning vilket inte är ovanligt när det gäller "roan"råttor, då dem ett tag var väldigt populära och det då avlades hårt på just roan.

Hennes syster Ninja somnade in natten till den 1 maj efter en tids kämpande mot livmoderinflammation och springer nu med sin syster och alla våra saknade någonstans där hon slpper smärtan.

Om Rex

Hur ska jag presentera min andra halva, den del som gör mig hel, rättvist?

Han heter Rex, han är född den 5 Maj 2004 och kom till mig i början av 2007. Det sägs att han liknar en "renodlad retriever" vilket matte aldrig kommer förstå för hon tycker inte han är lik någon retriever någonstans och dessutom har han ingen retriever i sig heller. Däremot är han en Dobermann, Rhodesian Ridgeback, Hovawart korsning men det är väl den gula färgen som lurar de flesta.

Han är en underbar, kinkig, bestämd, envis och vacker grånos min Rex.

Till en början var han bara en hund jag och S skulle vara hundvakt åt, efter ett långt virr varr var han en hund S trodde vi skulle omplacera medans jag redan hade bestämt att han skulle bli vår eftersom jag föll knall-fall-pladask för honom redan första gången jag såg honom.

Samma dag eller dagen efter vi hämtat honom var vi på besök hos min mor som efter ett tag sa att hon kunde ta honom och då brakade helvetet lös eftersom jag bröt ihop.

Efter att ha skrikit och gråtit en sväng sprang jag ut genom ytterdörren och Rex tyckte då att han skulle trassla sig ur strypet, trycka upp ytterdörren och kasta sig efter mig ut i gatan. Då bestämde vi att han hittat hem.

Genom åren som gått har både Rex, matte & husse varit med om en hel del.

När vi bodde på Teleborg så var Rex en obstinat unghung som älskade att jucka på andra hundar, var osäker och gjorde utfall i koppel och var i allmänhet en alldeles odräglig, underbar hund! När vi sedan flyttade från Teleborg och jag flyttade hem till min mor så minns jag ärligt talat inte hur han var på promenaderna eftersom vi hade fullt upp hemma då vi hade två hanhundar under samma tak som verkligen avskydde varann.

När jag sedan flyttade till min förra lägenhet hade vi kommit så pass långt att han åtminstone inte gjorde utfall mot varje hund vi mötte vilket ändrades drastiskt efter det att vi blev attackerade av en hund, September 2009 och det kan ni läsa om HÄR! Efter den attacken blev både Rex och jag fruktansvärt osäkra, vilket är problem vi jobbar med än idag men har kommit långt på vägen.

Ungefär två veckor efter attacken vaknade vi en morgon och jag glömmer aldrig synen som mötte oss då. Där stod Rex, inget fel i stort sett förutom att han hade en knöl stor som en tennisboll på sidan... Knölen visade sig vara minst 3 cystor som förmodligen hade förgrenats och dem dränerades hos vet och återkom aldrig efter det.

Efter det har det varit lugnt fram till ungefär November 2010 när vi på allvar började märka att det var något på tok med vårat hjärta. Efter många vevor fram och tillbaka, tonsillit operation, massa mediciner så visade det sig efter en biopsi att han har kronisk magkatarr.

Idag medicineras han periodsvis (2 ggr/år) enligt vets ordinationer med Andapsin.
Ni kan själva läsa om uppdateringarna om Rex i kategorin som heter REX.

Men en sak är säker, jag kommer aldrig älska någon som jag älskar honom. ♥

Om RexMatte"Du kan få en hund var du vill med hot, våld och skrämmande taktiker lika väl som med glädje, positiv förstärkning och vänlighet - skillnaden ser man i glädjen hos hunden"

Innan jag presenterar mig själv vill jag presentera det citat som på pricken beskriver mig som hundägare och det har ni här ovan. Det här citatet bär jag med mig varje dag och det genomsyrar mitt hundägande.

Nu vidare till att presentera mig själv...

Dannielle heter jag som säkert många av er vet! Jag är 23 år gammal & bor i den lagom stora staden Växjö. Tillsammans med mig i en rymlig tvåa här i stan bor min älskade herr sambo S, vårat hjärta Rex & mina 7 rådistöser Sötnöt, Gaia, Ninja, Lady (Ninjas mor), Gloria, Catena & Ariel.

Min älskade S träffade jag hösten -05 och sedan dess har vi hängt ihop i vått och torrt och jag vågar mig faktiskt på att säga att jag trots våra olikheter och oenigheter älskar honom lite mer för var dag som går.

Om vi ska hoppa tillbaka till personen vars presentation ni läser så är jag hundtokig ut i fingerspetsarna och andas väl mer eller mindre hund..

Jag är färdig utbildad hunddagisföreståndare och gick min utbildning via HUNDutbildningsgruppen som jag även planerar på att vidareutbilda mig hos i framtiden. Jag jobbar sedan Oktober -11 på Tiger Huncenter ett hunddagis & hundpensionat med butik och försäljning av färskfodret VoH.Utöver mitt enorma hundintresse är jag en lakto vegetarian, vilket i korta drag innebär att jag inte äter kött, fisk, kyckling eller ägg men däremot äter jag fortfarande mejeriprodukter. Jag brinner för djurs rättigheter och pratar gärna om det.

Jag är en bok & speciellt serienörd utan dess like. När det är som bäst så följer jag uppåt 12 serier samtidigt och finner det inte jobbigt, frustrerande eller förvirrande. Högst på serie listan ligger serier som True Blood, Supernatural, Fringe, Vampire Diaries, Lost Girl och en hel del andra..

Shopping, heminredning & matlagning är intressen som dag för dag tycks öka litegrann.

Men oavsett vad jag gör kan ni ge er fan på att jag gör det med en skållande het kopp kaffe (eller te) i näven!

RSS 2.0