Dag 1 – Presentera mig själv


Jag är en 22 år ung tjej som bor i Växjö, i en tvåa som jag delar med sambon S, mitt hjärta Rex och dem 4 råttflickorna Gaia, Sötnöt, Astrid & Ninja.
Är utbildad hunddagisförestådare, hundtokig ut i fingerspetsarna & planerar i framtiden att vidareutbilda och fördjupa mig ännu mer inom ämnet hund.

Mitt livskärlek kallas för S här i bloggen och jag träffade honom sen sommar / hösten 2005. Vi bodde ihop i 3 år, blev sedan särbos och hade på pricken bott isär i 3 år när vi flyttade ihop igen i September -11.

Förutom mitt enorma hundintresse så är jag en lakto-ovo vegetarian och har varit det i snart 2 år, har ett stort intresse för djurrätt och är små intresserad av matlagning, shopping, inredning osv.

Är både bokmal & serienörd, favorit serien just nu är True Blood och favorit böckerna är böckerna som True Blood är baserade på, nämligen Sookie Stackhouse novels skrivna av Charlaine Harris. Ja, jag älskar vampyrer.
Dricker dagligen kopiösa mängder kaffe, är inte pedant någonstans och älskar att slänga på hög musik och dansa runt och sjunga när jag är ensam.Nu kör vi - 20 dagars hundutmaning!

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

Dag 6 – Renras eller blandras?
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Har du och din hund tävlat?
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Dag 11 – Hur valde du kennel?
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om

Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane?
Dag 19 – Varför har du hund?
Dag 20 – Ditt mål för 2011

Fullt ös - medvetslös!

Hej bloggen! Förlåt mig för att jag är så oerhört dålig på att hålla dig uppdaterad! Bjuder på en bild.


Provar Iphone appen blogg.se släppt

Såg idag att blogg.se äntligen har släppt den mycket efterlängtade iphone appen så nu tänkte jag prova den :)


Rastgårdsfnatt 13 September

Städdag & födelsedags fika!Hej bloggen!

Idag är det städning som gäller för hela slanten, iallafall fram till klockan 14 då jag får besök av ingen mindre än mamsen och min bror.

Det är nämligen så att min bror igår fyllde hela 20 år och idag ska vi äta tårta hos mig & S är det tänkt.

Och nej, jag känner mig inte alls lastgammal när min lillebror fyller 20 och jag spenderar en hel dag hemma med att städa och faktiskt går runt och ler samtidigt som jag gör det..

Rex får en vilodag idag efter cyklingen och fikan hemma hos tant J igår.

Det blev en himla mysig fika hemma hos tant igår men prat om allt och inget men mest hund, som vanligt.

Nej, nu ska jag fortsätta med städningen!

Ut med det gamla och in med det nya, ny deisgn!

Ser ni inte den nya designen så tryck på F5! Vad tycker ni? Hiss eller diss? Både och kanske?


Hundäventyr, elitseriehockey & tvättstuga

Hej bloggen!

Helgen har varit hyfsat lugn, i fredags åkte jag, Em & hundarna ut på äventyr och landade på ett fält där det blev massa bus och fotografering och t.om lite lydnadsträning.

I lördags var det stim mest hela dagen, vi sprang runt här hemma och städade och donade innan vid fick gäster som vi skulle bjuda på lite mat i form av tacos.

Efter maten satt vi mest och babblade i soffan innan det var dags att bege sig bort mot Vida Arena för hemma premiären i elitserien.

Jag var enormt imponerad av den nya hallen och enormt imponerad av överlag allt.

Idag har jag haft en överjävlig huvudvärk och mest velat ligga nerbäddad med en kudde på huvudet och slippa världen men icke!

Har haft tvättstuga och efter det var det dags att kila bort till svärmor för middag och hämta lite småplock.

Imorgon tänkte jag uppdatera er med två bildbomber från fotograferingen i rastgården och fnattet i fredags men tills dess får ni nöja er med den här bilden!

Vad har ni hittat på i helgen?

Fnatt i rastgården & fika med Em

Snart kommer Em & Tiiu bort för lite fika och fnatt så istället för ett ordentligt inlägg bjuder jag på en bild från den 13/9. ♥ Mer bilder från den turen kommer upp lite senare ikväll eller imorgon.


Magkatarren är tillbaka


Hej bloggen och ni bloggläsare som är kvar!

Efter jag senast skrev så har det hänt litegranna, bland annat har Rex börjat gå på medicin igen.

Det krävdes bara att matte själv skulle lägga ihop pusselbitarna för att för någon dag sedan förstå att katarren är tillbaka igen.

Jag funderade mycket på varför han reagerade så starkt som han gjorde när vi hade besök (läs föregående inlägg) men kopplade att det (vilket det egentligen är) var ett helt naturligt beteende.

Men när han sedan gjorde samma sak mot någon han träffat flertalet gånger och dessutom inte i vårt hem utan på besök hos någon annan så började jag fundera på om det inte var magen som spökade.

Mycket riktigt, dagen efter ville han inte ha sin mat utan tittade på den med den där avsmaken jag så väl känner igen och efter en promenad, tvärnitade han i trappan så vi gick ut igen och då kräktes han.

Så det var bara att ringa ut till vet och dem skrev så snällt så ut ett recept till oss och nu mår han mycket, mycket bättre.

Mattes fjantiga men naturliga vaktare.

Igår hade vi finbesök av Em, D & Tiiu en sväng. Jag & Em bänkade oss med hundarna i vår gigantiska säng, drack kaffe och pratade hundar medans karlarna roade sig med annat.

Listan på raser som i framtiden kan komma att bli hund nummer två skiljer sig något oerhört idag från t.ex ett år sedan. Idag har jag raser med på listan som jag aldrig trodde och raser jag drömt om i hela mitt liv har försvunnit från listan.

Spännande värre och ännu mer spännande lär det bli när vi ger oss ut på äventyr och kennel besök i framtiden.

Efter Em & comp åkt hem så fick vi besök av sambons mormor & en vän till henne.

Rex är ju som ni vet en salig blandning med raser, däri ingår raser som av naturen ska vara reserverade och vaktiga - det visade han igår.

Vännen som sambons mormor hade med sig hälsade inte på Rex efter att dem klätt av sig ytterkläderna och mormor hälsat på Rex utan stod med händerna i fickorna och tittade inte ens på honom.

Och Rex reaktion var att tycka att den här mannen, han är ju skit obehaglig, kommer in i mitt nya hem & hälsar inte på mig. Så det resulterade i att vi hade en hund som gick runt och var ganska sur.

Han försökte med att morra så mannen skulle försvinna, skälla ut honom, ge honom sura blickar under tiden som matte och husse försökte förklara att mannen minsann inte alls var en farlig man utan en snäll trevlig man som inte vill oss något illa. Pyttsan, sa Rex.

Rex utförde här ett beteende som är helt naturligt för honom - han vaktar det som är honom kärt mot någon han tycker är obehaglig - att vi människor sen tycker det är oacceptabelt och är något som borde dämpas det får vi stå för.

Och nu i efterhand känner jag att jag faktiskt är glad över att jag inte reagerade i närheten av på samma vis som jag hade reagerat i ett tidigare stadie av mitt hundägande.

Tidigare hade jag sugit tag i honom och bannat honom och sedan platsat honom någonstans där han inte fick vara med. Nu lät jag honom vara med och fika och medans sambon pratade med dem om allt och inget så jobbade jag med Rex.

Kontaktövning, sitta, sitta fint, ligga ner, spela död och allt därimellan vilket ledde till ett lyckat resultat med en Rex som lunkade bort till karln buffade på honom och sen ställde sig med rumpen emot för att bli klappad.

Jag försöker inte på något vis skylla Rex beteende på den super trevliga vännen sambons mormor hade med sig, så jag hoppas inte det är så ni läser inlägget.

Jag försöker bara utifrån den kunskapen jag har med mig analysera vad som hände igår och slutsatsen för mig är att det beteemdet Rex utförde som sagt för honom är fullt naturligt, även om vi människor inte uppskattar det och vill att det ska dämpas.

Och för att dumma mig lite och förmänskliga det hela, om en vän tar med sig någon du inte känner och denne personen går rätt in hos dig, hälsar inte och låtsas som att du inte finns, skulle inte du reagera då?

Du skulle väl förmodligen inte morra åt personen, skälla ut den eller försöka leka arga leken men du hade kanske tyckt att personen ifråga är lite obehaglig?

Hur reagerar ni och vad gör ni om en liknande situation uppstår hos er?

Fnatt i höstvädret


Sitter här med en latte och väntar på att spisen ska bli varm så jag kan steka mig lite veggiepytt till lunch.

Efter jag har ätit och druckit upp mitt kaffe beger jag & Rex oss bort till Em & vargen för en promenix.

Dem räknas ju numera inte som bönder längre eftersom dem flyttat in till stora stan och bor på gångavstånd.

Efter det får vi se om jag kan locka med dem upp på en kanna kaffe och/eller så blir det mer plock och pill här hemma.

Hoppas nu på att solen kikar fram så kameran hänger med och vi kan få lite härliga bilder i det underbara höstvädret!

Vad har ni för väder idag?

Bad-bildbomb från den 5 JuniNu är vi sambo!

Sådär nu är jag nästan tillbaka!

Inte riktigt tillbaka eftersom min dator fortfarande inte är ikopplad men nästan tillbaka eftersom vi nu är färdig flyttade och nu är det bara pyssel kvar.

Rex har tagit flytten bra. Dock tar han fel på dörr hela tiden och tycvker att vi bor på tredje och inte fjärde våningen.

Han har sniffat in sig i det nya området men hans favorit är solklart rastgården som ligger runt hörnet på huset.

Han har ju varit där innan vi flyttade hit och döm hans förvåning när vi gick första rundan och när vi kom runt hörnet på huset var hans rastgård där, oj vad lyckliga vi blev!

Matte har förändrats sedan flytten hon med, den största förändringen för mig är nmog min dygnsrytm.

Innan hade jag satt hel snurr på den och kunde utan problem sitta uppe till klockan fem på morgonen nu går jag upp vid halv sju istället.

Kort sagt så lever vi och trivs med sambolivet.
Nu blir det frukost & det blir ett förhoppningsvis lite mer seriöst inlägg lite senare idag.
Bild från Maj 2010

RSS 2.0