Älskade hjärtat <3 - 30/4


Rex & hans älskade tennisboll..

Som tidigare sagt, en gång knäppskalle - alltid knäppskalle! ♥

Rex i plurret den 23/4 - Del 2

Här har ni den utlovade del 2 av Rex i plurret där ni får äran att lyssna på min oerhört trevliga röst när jag dunder berömmer Rex för att han är kanon duktig som alldeles själv går ut och hämtar bollen. Klappandet har vi systematiskt byggt upp som en form av dubbelberöm som jag kan använda när han är för långt bort för att klappas om på riktigt.


Premiära dopp för Rex 23/4 - film 1 av 2


Är så oerhört stolt över plutten som travar ut i vattnet som ingenting!

Kommer en aningen längre film om jag bara kan komma över skräcken att ni ska höra min röst, haha

En grådassig torsdag & lite bilder på allt å inget

Tjena hörni!

Fick visst en jäkla respons på mitt inlägg om verbala hundar och det var lite olika från er som svarade, en del tillåter det inte alls, andra tillåter det. I vilket fall som helst var det oerhört kul att ni gav mig era synpunkter på det.

Hittills har dagen bjudit på en del överraskningar och trevligheter. Rex var lika fnattig som vanligt på morgon rundan och efter det var det sconesbak med Em som gällde och sedan en alldeles jätte god frukost med dem nybakade scones"en"...

Idag har jag även suttit i telefon en jäkla stund med f-kassan där det kom fram att jag sedan i Okt har fyllt i min papper fel.. Efter samtalet for jag ner till AF och vidare till f-kassan för att rätta till problemet och jag kommer förmodligen få en klumpsumma pengar retroaktivt i slutet på maj. Skönt!

Utöver detta har jag som ni ser till vänster lagt in en ny widget på bloggen! På denna widget kommer det titt som tätt droppa in lite filmer på Rex & mina dagliga äventyr! Har redan nu laddat upp en film på årets första dopp!

Eftersom det är uruselt väder ute idag tror jag hundarna och jag ska roa oss med inomhusaktivering idag och som läget är nu så ligger båda två och sover sött så då passar jag på att blogga och vänta på att kaffet ska bli klart.

Kan ju bjuda på lite bilder från Iphånen som avslutning på detta inlägget.


mumsig pannacotta & promenix i Bokhultet


Bästaste vännerna & en blöt knäppskalle efter årets första dopp


En gång knäppskalle - alltid knäppskalle ♥ & såhär kul tyckte hundarna det var när dammsugarn åkte fram


Trötta djur efter en promenad i ett grådassigt Bokhult & Om nom nom nomande på märgben ♥

Tycker ni videowidgeten är en bra ide och vad hittar ni på med hundarna idag?

Ett måste för kaffedrickaren & Iphånenörden!

Tackar Zarah-Lou för det här som nog nästan måste räknas som ett måste i vårt framtida hus för en kaffe-galenpanna som mig själv! Att den sedan dessutom kan styras via Iphonen är ju bara ett stort + i kanten för min teknik tokiga - Iphåne nörd till sambo!


TopBrewer Coffee faucet by Scanomat – with iPhone control.

Vad gapar du om?!Jag tycker mig ofta märka att det finns folk som ojjar sig och rent utav retar sig på att Rex är en väldigt, väldigt verbal hund.

Han pratar om allt och han pratar mest hela tiden och skitsnacket kan variera ifrån höga skall till lustiga utdragna pipprat och här hemma är det inget konstigt. Vi trivs bra med en hund som pratar om det mesta och för det mesta. Folk runt omkring och folk vi känner tycks ibland titta på honom, titta på oss och sucka eller skaka på huvudet åt att vi inte tystar honom när han "snackar". Varför skulle vi?

Sen kan ju givetvis allt dras till extrema längder men nu pratar jag om normalt skitsnack i stil med; "hej jag är hungrig, hej jag är lite rastlös kan vi hitta på något, hej pipleksak nu ska jag bita lite i dig, hej du har en godis kan jag få den, hejhå gosa lite mer med mig, hej matte ge hit den där sablans bollen, hej husse sparka hit fotbollen, hej kompis nu vill jag ha det här ifred, hallå - hallå - hallå - det kommer någon!"

Sen är väl det där med vakt en helt annan diskussion men jag kan bara ta och flika in att vi tillåter honom att tala om att det är någon vid dörren och tackar för det och sedan får han sätta sig / lägga sig ner medans vi släpper in gästen och får sedan hälsa när denna har hängt av sig och tagit av sig skorna.

Vad tycker ni om det här med verbala hundar? Uppmuntrar ni prat eller dämpar ni det och varför?

21/4 - Lördag

Hellu bloggen!

Lördag morgon och jag ska strax göra en av mina ack så berömda frukostar på sängen!

Igår var jag iväg en sväng med mamsen och umgicks och handlade lite och senare hade vi besök av en B och vi kikade på några avsnitt av "den sista dokusåpan" och bara umgicks.

Häromdagen var vi iväg på Växjös alldeles första hundcafe och fikade och jag passade på att shoppsilura lite nytt till Rex. (se bild nedan;))

Idag blir det nog inte många knop gjorda.. Ska svara på alla fina kommentarer jag fått, pilla bloggdesign åt en vän, invänta daghund, dricka kaffe och träna hund! Någonstans där emellan ska jag också passa på att njuta av att det är lördag.

Vad ska ni hitta på denna lördag?


Funderingar kring bloggeriet!


Tötnosen <3

God eftermiddag bloggen!

Idag har vi inte gjort många knop här hemma. Vart ju lite fysträning med Rex igår och idag passar vi på att ta en vilostund innan Em & Tiiu kommer bort för dagens bus som består av att baka oss lite scones, prata hund, dricka kaffe och bara vara.

Just nu sitter jag med den rykande koppen kaffe jag alltid har bredvid mig vid datorn och funderar på vad för roligt/mindre roligt jag skulle kunna blogga om idag. Jag har i många omgångar funderat på att ta upp ämnen som alla hundägare vet är tabu att diskutera såsom metoddiskussioner, Cesar Millan m.m men får helt enkelt aldrig tummen ur att göra det och är inte säker på att jag vill beblanda mig mer än nödvändigt i en diskussion där jag har en så pass stark åsikt som jag t.ex har kring dem två ovannämnda ämnena..

Annat jag har funderat på är att återinföra min inlägg om hundiga nyheter och kanske även lämna min egen åsikt i anslutning till det?

Rex & rådisarna vet jag att jag har varit dålig på att uppdatera er om och det ska det ju givetvis med skrivas en massa om! Men jag känner att jag behöver en nytändning vad gäller bloggandet. Hmpf. Det tåls att funderas på.

Nu ska jag bege mig in på alla hundforum jag är en frekvent medlem på och se vad för spännande som händer där!
Vad säger ni om mina funderingar kring blogginnehållet?

19/4 - Ett alldeles vanligt blogginlägg!

Tjena bloggen!

Ny dag och nya tag som det så fint brukar heta ibland! Jag har funderat mycket över bloggandet och bestämt mig för att göra det bästa jag kan och helt enkelt blogga på och om det sen känns ointressant för er som läser så är det bara att säga till!

Jag har ju börjat sätta igång med Rex fysträning på allvar då jag märkt att han har lagt på sig något kilo för mycket under vintern.. (kan kanske bero på att Rex helt plötsligt blivit matglad och varken husse eller matte kan säga nej)

Så nu har vi börjat köra igång varsamt med lite fasta tränings rutiner på saker och ting. Vi klövjar, vi cyklar, vi kör intensiva intervall träningar. Ovanpå det är det mycket bus och stim och mer seriös lydnadsträning och mys med bästa lillebrorn Tiiu!Vilken skillnad jag märker på mitt & Rex samspel nu om man jämför med för ca 1 år sedan t.ex! Visst att vi redan då jobbade ihop men nu jobbar vi verkligen med varandra som ett team. Med glimten i ögonen och ett leende på läpparna!

I övrigt flyter allt på som det ska. Börjar bli dags att planera vad som ska hittas på och fixas till älskade Rex 8 års dag den 5 maj och min älskade sambos födelsedag som innfinner sig strax därefter! Annat som ska planeras är ju packningen av resväskan inför Spanien resan i slutet på Maj, pass och annat som behövs, resor till diverse "djur"utflykter m.m m.m....

Ovanpå den planeringen så börjar årets hund"event" planering falla på plats! Dels ska det gås utbildningar, det ska åkas på Whippetrace, utställningar, tävlingar inom andra hundsporter och föreläsningar!

Nu är det dags för en kopp kaffe, sen tror jag banne mig att jag och Rex ska slipa lite på ställandet under gång!
Vad har ni för hundiga planer i sommar?

Ytterligare en bildbomb!

Som sagt bloggtorka deluxe så här får ni lite mer bilder!


Bloggtorka deluxe!

Jag har verkligen nått en total bloggtorka! Jag har egentligen en del att skriva om t.ex träning med Rex, sommarens planer, resan, bilder tt lägga upp, hundsaker att diskutera osv osv MEN jag får det inte från tanke till ner plottrat på bloggen.. Skit skit skit!

Jag hoppas snart jag återfår förmågan att plottra ner mina tankar på bloggen tills dess antar jag att jag får bildbomba bloggen varannan dag med bilder från Instagram och Iphånen..

Bildbomb - Instagram bilder!

Här kommer en bildbomb med bilder från min Instagram!


Nana & Kaiser - ett av mina favorit youtube radarpar!

Jag blir så impad varenda gång jag klickar in och kikar på denna djurägare klipp på youtube! Så fantastiskt inspirerande! ♥ Eller vad säger ni? Har ni någon favorit som ni föjer via tuben?

Bildbomb Rex 2007 - 2012 (helkropp)

Som önskat så kommer här bilder på hela Rex och hans figur genom åren. ;)

2007
2008
2009
2010
2011
2012

Bildbomb Rex 2007 - 2012

Tänkte slänga in en bildbomb till med en bild för varje år Rex har bott hos oss, alltså fem bilder vilket egentligen inte blir en bildbomb men håll till godo!

2007
2008
2009
2010
2011
2012

Bildbomb 4/4 - En helt vanlig dag hos oss!

Såhär kan en helt vanlig dag hos oss se ut!

Vaknar på morgonen och möts av en trött grånos, strax efter kommer Em & knas whippeten bort, Rex har ibland dem mest märkliga saker på huvudet, vi åker till en djurbutik och förfäras över stereotypier hos djuren, åker till CG och handlar märgben som hundarna får "om nom noma" på, dricker hejdlösa mängder kaffe och fikar gotte!

 

 


Älskade nötnöt <3

Hej bloggen!

Idag kommer jag med lite tråkiga nyheter.. Jag har under loppet av några dagar varit väldigt fundersam vad gäller en av mina tjejer här hemma som för mig har visat tecken på att något inte står rätt till..

Och igår kunde jag konstatera att min älskade Sötnöt (nötnöt) förmodligen är blind på ena om inte båda ögonen..

Kändes som ett slag i magen men har efter noga studier kommit fram till att det inte innebär att livet är över.

Hon har stödet från flocken och kan leva som vanligt med bara små förändringar i vardagen.. T.ex kan jag kanske inte möblera om så pass som jag gjort tidigare eftersom det blir oerhört svårt för henne att hitta runt och jag måste även börja anpassa buren för en blind råtta.

Men hon är lika pigg om inte piggare än vanligt och verkar inte stoppas av det hela.

Älskade nötnöt <3


Bildbomb 3 juni 2011 - Whippetrace & valpgos

Jag kommer nog aldrig glömma den här sommardagen! Var mäktigt och jag var helt galet såld på Whippetrace efter detta! Att se hundarna gå från gosiga vidunder till supertaggade vilddjur var en fantastisk känsla! Att dessutom få hjälpa till att starta några hundar och stå där i starten och känna hela hunden skaka av förväntan var en känsla som inte går att beskriva!

Att sedan få gosa med valpen på bilden som var oerhört nära på att flytta hem till oss halva den dagen var något jag aldrig glömmer. Den där valpen satte tassavtryck på mitt hjärta som det bara finns en hund som lyckats med tidigare och han ligger och snarkar i korgen bredvid datorn i detta nu, min älskade grånos! Rex var f.ö helt såld på valpen med, brödraskap vid första ögonkastet!

Helt enkelt en underbar dag! ♥

Axplock av bilder från den nya luren!

I fredags kom då den älskade avin som talade om att nere på Ica Dalbo fanns det en sprillans ny IPhone 4S till ingen mindre än mig!

Har hunnit fippla lite med den och här får ni ett gäng bilder!


RSS 2.0