Bildbomb 24 mars 2012 - Stilstudie vårfnatt


Torsdagen den 29 mars 2012

Tjenixen bloggen!
Känns väldigt tomt här nu förtiden. Om det beror på att det händer mycket i privatlivet eller om det beror på att jag har väldigt lite att blogga om - det kan ju diskuteras!

Min älskade sambo är nu hemma från sitt fjärrfarande och det finns inget härligare än att krypa tätt intill honom i sängen på natten och bara ligga och lyssna på honom andas och höra hans hjärta slå. Att man sen lätt distraheras av att det ligger en hund och snarkar i sin korg och att det ibland låter så pass udda att man får fnissa tyst för att inte väcka sambon - det är en annan historia.

Jag tycker att dagarna och veckorna tycks flyta ihop till någon sörja och kan knappt förstå att Mars nu lider mot sitt slut. Att mars lider mot sitt slut innebär en massa saker. Bl.a att det nu är mindre än två månader kvar till jag och sambon + 2 vänner packar vårt pick och pack och sätter oss på ett flyg för att hälsa på två vänner i Spanien! Och för alla som inte vet det blir det inte bara första gången i ett så stort flygplan för lilla mig utan även första gången jag är utanför norden och reser!

Känns helt enormt märkligt måste jag säga! Samtidigt som jag känner att jag kommer sakna Rex något enormt så ser jag fram emot dem där klyshiga semester grejerna som bara måste göras! Köpa massa turistprylar, sitta i en "öppen bar" och dricka en paraply drink och titta på stjärnorna, pröva på att dyka, åka ut med båt och titta på delfiner och givetvis memorera allt med att fotografera en jävla massa! Eller ja så mycket som man hinner med!

Men mest ser jag faktiskt fram emot att få träffa våra underbara vänner där nere! <3

Som ni ser har jag även pillat ihop en ny design, igen! Det är bara att trycka på knappen som heter F5 om du nu inte skulle se förändringen.

Bildbomben kommer som lovat fast ni får vänta tills imorgon!
Men bjuder på en bild från förra året, första och absolut sista gången jag satte mig i ett segelflyg!

Men hey, jag kan ju stoltsera med att jag faktiskt har åkt segelflyg! Att jag sedan mår illa & ryser hela vägen in till ryggraden så fort jag tänker på det - det är en annan femma!

Bildbomb 28 Mars 2011 - blast from the past

Jag har lite nya bilder att bjuda på men här kommer en blast from the past nämligen bilder nästan tagna för exakt 1 år sedan! Sista bilden ska nog beställas hem och hängas upp på väggen här hemma. ♥


Grattis älskade fnattwhippet på din dag!

Idag är det minsann ingen vanlig dag för idag är det Tiius födelsedag!

Tänka sig att den här genomsnälla, alltid lika fnattiga tokstolle till hund kom till världen för hela två år sedan!

Vet inte vad Rex hade gjort utan sin bästa vän eller vad jag för den delen hade gjort utan hans matte och min kaffekärring Em! <3

Bjuder på lite bilder från Iphånen :)

 


Tisdagen den 20 Mars 2012

Vill bara slänga in ett kort inlägg och tacka för att ni fortsätter läsa och kommentera här på bloggen även om det uppdateras ganska sporadiskt. TACK!


Em tog häromdagen med sig sin externa hårddisk hit för att vi skulle kolla vad jag saknade i bildväg från förra sommaren. Och vad vi har skrattat och tjutit åt många av dem bilder som togs förra året. Hoppas vi får ta lika många underbara bilder i år!

Nu tänkte jag ta och sätta på en kanna kaffe och ta itu med den lilla disk som finns och sen invänta min älskade sambo som kommer hem när som och senare ikväll kommer Em förbi igen.

Bjuder på en bild från bildskörden på den externa!
Dem blir ju inte alltid fagra på kort våra hjärtan <3

Hunddebatt på tv4 ikväll klockan 23.00

Saxat från tv4;

Det har blossat upp en kraftig konflikt mellan experter inom hundbranschen. Kritikerna menar att hundcoacher i exempelvis TV4 lär ut hårdföra metoder som är att likställa med djurmisshandel. Ska man uppfostra hunden med strypkoppel och fysisk auktoritet eller med kärlek och omtanke? Är hundar bebisar eller vargar som ska tämjas? Behövs körkort för hundägare? I studion finns bland andra hundcoachen Fredrik Steen, artisten Dogge Doggelito, Anders Hallgren och Natasja Ravenklint, som förespråkar kärleksuppfostran.

Ska ni kika?

Lördags blogg

Underbara djur <3


Crufts tog ett stort steg i rätt riktning!

Följande text är direkt tagen från Crufts hemsida.


No dog representing the Pekingese and Bulldog breeds will compete in Thursday evening’s Best in Group competitions at Crufts after they failed the new veterinary checks that have been introduced to the show.

The Best of Breed award was not given to Pekingese, Palacegarden Bianca, or Bulldog, Mellowmood One In A Million, following their veterinary checks, which were carried out by an independent veterinary surgeon. This means that the dogs will not be allowed to continue into the Toy or Utility Best in Group competitions respectively.

The Kennel Club has introduced veterinary checks for the Best of Breed winners at all Kennel Club licensed General and Group Championship Dog Shows from Crufts 2012 onwards, in 15 designated high profile breeds. This measure was introduced to ensure that Best of Breed awards are not given to any dogs that show visible signs of problems due to conditions that affect their health or welfare.

The fifteen high profile breeds are as follows: Basset Hound, Bloodhound, Bulldog, Chow Chow, Clumber Spaniel, Dogue De Bordeaux, German Shepherd Dog, Mastiff, Neapolitan Mastiff, Pekingese, Shar Pei, St Bernard, French Bulldog, Pug and Chinese Crested.

Caroline Kisko, Kennel Club Secretary, said: “We are determined to ensure that the show ring is a positive force for change and that we help to move breeds forward by only rewarding the healthiest examples of a breed.

“The veterinary checks were introduced to ensure that dogs with exaggerated features do not win prizes. The independent veterinary surgeon decided that the Pekingese and Bulldog should not pass their checks and therefore they did not receive their Best of Breed awards and will not be representing their breeds in the remainder of the competition.”Höll jag på att tappa hakan när jag läste det här? Det är ju verkligen ett kanon steg i rätt riktning och dem enda jag kan tänka mig som klagar på detta är faktiskt dem uppfödare samt domare som premierar exteriört överdrivna hundar!

 

Gjorde en kvick google på dem två hundar som nämns ovan..

 

LÄNK till artiklen hos Crufts


Längtar efter midsommar i stugan..

Bilder tagna midsommar 2011, underbara midsommar! ♥

Torsdag

Hjärtat <3


Whippetfnatt har fått sig en ny design!

Klicka på bilden för att komma till hennes ny pimpade blogg!

Kvällsmys, linförighet & bakdels kontroll

Nu har mörkret lagt sig över taken och endast RexMatte är vaken!

Eller ja, vi är garanterat fler som nattugglar och här borta har vi roat oss med att titta på tv, spela "Draw Something" och matte har tränat linförighet och bakdels kontroll med grånosen <3

Med en hamburgare snittas i pyttebitar var det dags för omgång två i min egen lilla utmaning, nämligen bättre linförighet & samtidigt lite bättre bakdels kontroll!

Vi hade ett oerhört lyckat träningspass idag och nu ligger han och snarkar gott efter en lång dag med både det ena och det andra buset!


Konstigt djur under täcket och god mat..

Idag hittade jag ett väldigt märkligt djur i sängen..

Han påstås heta Tiiu och vara en Whippet, han är en väldigt rolig & pratglad typ! Jag förstår inte ett ord av vad han säger men hans lekinviter kan ingen missförstå!

Han & Rex har umgåtts hela dagen idag, tuggat ben ikapp, gått på promenader & lekt i rastgården!

Egentligen skulle jag börja dagmatta åt honom idag eftersom han matte och min älskade vän Emelie fått sig ett jobb.

Men det visade sig snart att hon enbart skulle fylla i papper idag och inte börja jobba förren nästa vecka.

Vilket i sin tur ledde till att hon stannade och handlade fika och sen kom upp här och har varit här sedan dess.

Vi har druckit en herrans massa kaffe, ätit fika, gosat råttor, lekt med hundarna, pratat strunt, pratat drösvis med hund & pillat ihop en ny bloggdesign till henne.

Maten som tillagades här idag bestod av en veggie schnitzel, ris, sallad & en liten kall sås med lime & chili i. Mums filibaba!


RSS 2.0